Muurikka Carbon Steel Outdoor Pan

610 kr
Moms 25%

leveranstid 3-6 vardagar

En ordentlig kolstålpanna, speciellt för öppen eld.

Kolstål är ett utmärkt material för stekpanna. Det tål massor av värme och eftersom det inte finns någon beläggning håller det nästan hur länge som helst. Med rätt användning och skötsel bildar ytan en polymeriserad yta som har non-stick egenskaper. Det går helt bra att använda metallredskap. Pannan tål hög värme, men undvik temperaturchocker – värm istället pannan långsamt.

En öppen eld, eller lågan från en gasspis med något bred låga, är perfekt för att använda den här stekpannan. Materialet reagerar snabbt på lågans förändringar.

  • Höga sidor förhindrar att din hash hamnar i elden
  • 40 cm ledat handtag
  • Toppdiameter: 24 cm
  • Ingår: bärväska
  • Vikt: cirka 1,2 kg

Om du är van vid stekpannor med nonstickbeläggning kan det ta lite tid att vänja sig vid kolstål. Att förvärma pannan till lämplig temperatur och använda olja eller fett är avgörande för bra resultat – maten fastnar på kolstålet inte bara vid för höga utan även vid för låga temperaturer.

Det är en bra idé att ta hand om din stålpanna, eftersom den kan rosta, och att hålla kryddningen i gott skick ger en fantastisk matlagningsupplevelse. Kryddningen kan göras med många olika fetter, men Muurikka har en särskild produkt för just det: ister i tub. Om du väljer en annan produkt, välj en med en relativt hög rökpunkt.

Här är tillverkarens underhållsguide (öppnas som en .pdf-fil).