Filosofi

Scandinavian Outdoor lovar att förse alla som älskar och njuter av utelivet med en ansvarsfullt utvald selektion av kläder och utrustning för utomhus bruk, beprövade och handplockade av våra experter.

Vår erfarna personal hjälper dig gladeligen att välja ut vad som är rätt just för dig.

Våra värderingar!

Utomhus är livet.
Det är rörelse, det är nya erfarenheter, det är musik och festligheter, det är att våga, det är att känna sig själv, det är den tysta kvällen, lugnet i vinden, att värmas i solen, överkomma kyla, att tampas och övervinna hinder. Känslan av att gå ut och göra det man verkligen älskar. Det är allt och att ha kul på vägen!

Att blicka tillbaka och se framåt.
Utomhus ser vi hur världen omkring oss lever och levt. Runt vår jord finner vi människor, aktiviteter, händelser, djur och natur. Vi ser liv, och vi kan finna oss själva. Om än vad eller vem som påverkas, vill vi kunna både nyttja och styrka vår omgivning. Vi tänker globalt och menar att vi kan samarbeta för att alla ska leva bra!

Uteliv är utmaning.
Det handlar om att ta steget ut. Ta reda på nya saker och utvidga sina ramar. Utmaningar är personliga och kan vara vad som helst. Vissa går på vandringar i olika miljöer, andra klättrar på glaciärer.

Livet utomhus är livets vägval.
Det handlar om att resa, att fortsätta framåt och att aldrig sluta upptäcka. När vi är ute och tar oss fram och kämpar på, styrker det vår självkänsla och hjälper oss med de vägval vi finner inom oss.

Ta första steget!  

 

Vår berättelse

50 års erfarenhet av friluftsliv

Vi på Scandinavian Outdoors har under de senaste 50 åren gjort vårt yttersta för att alla ska kunna njuta av friluftslivet.  

Tack vare våra finska rötter har vi stor erfarenhet av den omväxlande och utmanande naturen i Norden: såväl dess skönhet som de prövningar som den bjuder på. Vi är passionerade friluftsentusiaster och vet vilka krav den nordiska naturen kan ställa på vandrare. Vi vet också att om vår utrustning klarar av de tuffa väderförhållanden som råder i Norden, då klarar den av alla väderförhållanden.  

Nu för tiden talas det mycket om ansvarighet, men för oss är det en integrerad del av vår affärsverksamhet sedan årtionden. Vi väljer varorna i vårt utbud med stor omsorg, eftersom vi enbart vill sälja pålitlig utrustning som kommer att skänka glädje i flera år. En annan sorts ansvarstagande utgörs också av att vi till 100 % fortfarande ägs lokalt och att vi har över 100 friluftsexperter anställda, runt om i Finland.

När vi inledde vår verksamhet, som en butik med Scout-utrustning år 1970, hade vi verkligen ingen aning om var vi skulle befinna oss 50 år senare. Vi har tagit oss långt: från att vara en liten butik med Scout-utrustning till att vara en stor aktör inom friluftsliv och vandring, som är välkänd såväl i Finland som utomlands. Nu har vi sju fysiska butiker och en webbshop som utrustar friluftsentusiaster runt om i världen. Vi kan inte göra något åt vädret, men vi kan fortfarande njuta av friluftslivet! Vår kunniga personal är grundpelarna för vår framgång. Säljarna hjälper dig att välja ut den bästa utrustningen för alla typer av förhållanden, baserat på sin egen friluftserfarenhet

Vår vd Johanna Rantala är stolt över att leda ett företag som förverkligar friluftsdrömmar:

”Det känns fantastiskt att vara vd för ett 50 år gammalt företag som har ett halvt sekels erfarenhet av vandring och camping. Vår djupa erfarenhet och vårt breda urval är häpnadsväckande och väl anpassat för dagens krav. Det är också roligt att kunna hjälpa människor att uppfylla sina drömmar, oavsett om det rör sig om en familjeutflykt eller en lång vandring.  

Detaljhandeln genomgår verkligen en revolution där näthandeln har blivit viktigare än någonsin förut. Vi grundade Finlands första webbshop som var specialiserad på friluftsutrustning redan förra århundradet och har stadigt förbättrat den sedan dess. Vår främsta prioritet är att förbättra den digitala kundupplevelsen, så att vi kan dela med oss av vår expertis även på nätet.

Livet utomhus: det är så det började, och den grundvärderingen är densamma. Vi vill uppmuntra alla att njuta av naturen på sitt eget sätt, oavsett om det handlar om att gå ut och gå med hunden eller att bege sig ut på en veckas vandring på tundran. Vi utrustar dig inför friluftslivet, så allt du behöver göra är att njuta av det!

Du kan läsa mer om vår historia här.

SCANDINAVIAN OUTDOOR
Livet utomhus sedan 1970