Meindl

I gångna tider, fanns det flera städer i Tyskland som var specialiserade på att tillverka skor, med sammanlagt hundratals skofabriker i samma stad. Meindl är en av de få kvarvarande sko producenter som fortsätter ett arv av att tillverka högkvalitativa skor i Tyskland. Sedan de blev etablerade år 1683 i Kirchanschöring har familjeföretaget vuxit till en världsledande tillverkare av vandringskängor med mer än 200 anställda. Även då tillverkningsprocesserna har förändrats under århundradena, fortsätter tillverkning av skor med avseende på traditioner och hantverk, men på samma sätt tillämpa nya innovationer enligt dagens krav. Ett material förblir densamma årtionde efter årtionde, århundrade efter århundrade: noggrant utvalt läder i toppkvalitet.

Liksom alla kvalitetstillverkare testar Meindl ständigt sina produkter, nya material, strukturer och innovationer. Meindls stövlar innehåller en blandning av starka material och utmärkt anatomiskt precisionsformade sömmar. Slutresultatet är skor som kommer att tjäna dig på ett tillförlitligt sätt i dina utflykter.

Meindl Gore-Tex kängor är mycket populära i hela Norden. Vår-terrängen är ganska våt, samtidigt som stenar och rötter kräver extra vriststöd - här i dessa förhållanden gör stövlarna från Meindl sig som allra bäst.