Gore-Tex


Alla 73 produkter

Gore-Tex - Garanterad för att hålla dig torr!

En Gore-Tex-sko eller stövel är helt vattentät så högt som Gore-membranet når upp på skaftet. Tack vare det distinkta fodermaterialet som används med membranet; du kan tydligt se hur högt upp membranet är. Alla Gore-Tex membransömmar är förseglade med specialverktyg, som ger en 100% vattentät ledning. Om du har använt wellingtons tidigare, kan du definitivt känna skillnaden när du byter till ett par Gore-Tex skor: till skillnad från i gummistövlar, har fukt från din hud en väg ut, genom Gore-Tex membranet. Det är klokt att alltid bära tekniska strumpor med Gore-Tex-skor för att säkerställa bästa möjliga fuktöverföringshastighet.

Gore-Tex har ett starkt rykte som ett resultat av år av hårt arbete. Av alla membran märken har Gore-Tex visat sig vara det mest tillförlitliga i frekvent användning och hårda förhållanden. Med vilket skomärke som helst; Gore-Tex-utrustade skor ligger alltid i topp. Att använda detta speciella membran är en investering för skotillverkare, de är mycket motiverade för att göra de bästa skorna möjliga. Gore utför även omfattande produkttestning. Närhelst du ser en produkt med en Gore-Tex-logotyp, kan du vara säker på att modellen har testats grundligt.

Yta? Membran? Vad är det exakt? Vi hör ofta att folk hänvisar till Gore-Tex som om det vore ett ytmaterial; eller till och med en ytbehandling. Sanningen är att, skor med Gore-Tex har alltid ett ytmaterial på toppen av membranet. Bara efter att ytmaterialet har blötts igenom, börjar membranet avvärja yttre fukt. Ytmaterial, vare sig de är läder eller textil, bär en hållbar vattenavvisande behandling, vilket hjälper skor att andas bättre. Denna behandling förlorar sin styrka över tid men är lätt att förnya hemma: Nikwax, till exempel, gör utmärkta skovårdsprodukter.

Gore-Tex-skor är populärt varhelst terrängen tenderar att vara blöt. I alperna; till exempel, är saker oftast torrare än i finsk eller svensk skog, eller på de regniga brittiska öarna. Fördelarna med Gore-Tex stövlar över wellingtons är tydliga: de gör inte att dina fötter svettas nästan lika mycket, och de kan göras för att stödja dina fötter och anklar på ett mycket bättre sätt. En solid vandringssko hjälper till att hålla dina fotleder i kontroll även i den stenigaste terrängen, medan du bär en tung packning.

Gore-Tex membran gör livet enklare även i lättare skor. Våta vår- och höstförhållanden är inga problem när du susar runt i ett par löpar- eller vandrings-Gore-skor.

Ett värdefullt tips för Gore-Tex skoanvändare: kom ihåg att hålla dina tånaglar korta! Långa tånaglar; speciellt de som pekar lite uppåt, kan ibland skada membranet genom att slita igenom fodermaterialet.

Vanligtvis kräver Gore-Tex-skor lite omsorg. Membranet är underhållningsfritt. Ytmaterial på dessa skor kan;” dock behöva lite uppmärksamhet: det är klokt att hålla läderskor och stövlar väl impregnerade och en enstaka applikation av Gore-Tex-kompatibelt skovax kommer att hålla dem i gott skick. För skor med textilytor, håll dem bara rena och var noga med att torka dem efter användning på en plats och position där de kan torka snabbt. Aldrig, emellertid, håll skor på uppvärmda golv. Den kontinuerliga förhöjda temperaturen kan orsaka kaos på mittensulan.